İlk Sütyen Modelleri

Önizle
Reklam
Sütyen modelinizi seçerken esas önemli olan ne giymek istediğiniz değil, göğüslerinizin neye ihtiyaç duyduğudur ve bu bağlamda ilk sütyen modelleri sonrasında pek çok model geliştirilerek üretilmiştir. Sütyen modelinizi seçerken en önemli olan nokta ne giymek istediğiniz yerine göğüslerinizin neye ihtiyacı olduğu gözetilerek seçim yapılmalı ve örneğin iri göğüslere sahip kişiler tarafından minimizer özelliği bulunun bir model tercih edilmeliyken, küçük göğüslere sahip olan kişiler tarafından ise destekli sütyenler tercih edilmelidir.

Sütyen Ölçüsü Neye Göre Seçilmelidir?

Yurtdışı sütyen ölçülerine göre beden belirleme yapmak için, elinize bir mezura alın ve dik bir biçimde durarak, göğüslerinizi şişirmeden ve bedeninizi rahat bırakacak şekilde durarak, göğsünüzün tam altından bedeninizi ölçünüz. Ölçtüğünüzde çıkan sayıya beş ekleyiniz. Beden ölçünüzü bulmanızın ardından sıra artık göğüs ölçünüzü bulmakta. Göğüslerinizi toparlayan bir sütyen giyin ve göğsünüzün en geniş kısmını, göğüs uçlarınızın üzerinden geçecek şekilde mezuranızı kullanarak ve mezuranızı gerdirmeden ölçün. Kup ölçünüzü bulmak için ise göğüs çevre ölçünüzden, beden ölçünüzü çıkarmalısınız. Örnek vermek gerekir ise beden ölçünüzün 30,5 çıktığını varsayalım artı beş ekleyince beden ölçünüz 36 kabul edilecek göğüs çevre ölçünüzün ise 38 çıktığını varsayalım, kup ölçüsü için göğüs çevre ölçünüzden beden ölçünüzü çıkartmanız gerektiği için sonuç 2 dir ve bu durumda da sütyen ölçüsü 36B'dir. Ülkemizde kullanılan sütyen ölçülerine göre göğüs ölçünüzü bulmak için, çok daha kolay bir yöntem kullanarak, yine mezuranız ile göğüs altı çevrenizi ölçün ve çıkan sonuca göre göğüs ölçünüzü belirleyebilirsiniz. Göğüs ölçünüz 70 cm ve altı bir değer ise 70, 71 cm ile 75 cm arası bir değer ise 75, 76 cm ile 80 cm arası bir değer ise 80, 81 cm ile 85 cm arası bir değer ise 85, 86 cm ile 90 cm arası bir değer ise 90, 91 cm ike 95 cm arası bir değer ise 95 ve 96 cm ile 100 cm arası bir değer ise 100 olarak kabul edilmektedir.

Yanlış Sütyen Kullanımını Gösteren İşaretler,

Göğüsleriniz yanlardan ya da sütyeninizin üzerinden taşma yapıyorsa, sütyeninizin arka kısmı yukarıya çekiyorsa, omuzlarınız öne çekiliyormuş gibi hissediyorsanız, sütyen askılarınız omuzlarınızdan düşüyorsa, sütyenin orta kısmı göğüs kafesinize oturmuyorsa ve sütyeninizin belinleri göğsünüze batıyorsa yanlış sütyen kullanıyorsunuz demektir. En doğru sütyen tercihi ve bir çok seçenek için https://www.miraykaya.com/ilk-sutyenim adresini ziyaret etmelisiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar