Türkiye tatilde Instagram ve Twitter’ı çok kullanıyor

Önizle
Reklam
Seyahat sitesi momondo'nun yeni araştırmasına göre tatildeyken sosyal medyadan en az kopan ikinci ülke Türkiye. Tatil sırasında Instagram ve Twitter'ı en çok kullanan ülke konumundayız. Facebook kullanımında ise dünya ikincisiyiz.

Seyahat sitesi momondo'nun yeni araştırması tatildeyken en çok hangi sosyal medya kanallarını kullandığımızı ortaya koydu. Buna göre tatil sırasında yüzde 88'imiz paylaşımlarını en çok kullandığımız platform olan Facebook üzerinden yapıyor. Bu orana göre tatildeyken Facebook kullanımında dünya ikincisiyiz. İlk sırada ise yüzde 90'la Brezilya yer alıyor.

İKİ PLATFORMDA DÜNYA LİDERİYİZ
Tatil sırasında Instagram kullanımında ise açık ara dünya lideriyiz. Yüzde 58'imiz Instagram paylaşımı yaparken, listenin ikinci sırasında yüze 52'yle Brezilya, üçüncü sıradaysa yüzde 34'le İsveç yer alıyor. Twitter kullanımında da benzer şekilde yüzde 49'la ilk sırada yer alıyoruz. En yakın rakiplerimiz yüzde 34'le Brezilyalılar, yüzde 28'le İspanyollar. Tatil sırasında, mesajlaşma uygulması WhatsApp'ı da en çok kullanan ikinci ülkeyiz. İlk sırada yüzde 72'yle Brezilyalılar yer alırken, bizdeki oran yüzde 64.

ERKEKLER FACEBOOK'TA, KADINLAR INSTAGRAM'DA
Peki, tatildeyken yaş ve cinsiyetlere göre sosyal medya kullanım istatistiklerimiz nasıl? Araştırmaya göre, Facebook ve Twitter Türkiye'deki erkekler arasında, Instagram ise kadınlar arasında daha popüler. Tatildeyken Facebook'u en çok 36-55 yaş grubu kullanırken, Twitter, Instagram ve WhatsApp kullanımında en aktif grup 18-22 yaşları arasındakiler.

SOSYAL MEDYADAN EN AZ KOPAN İKİNCİ ÜLKEYİZ
Diğer yandan pek çok ülkenin vatandaşları, tatilde sosyal medya kullanmaya ara verirken, Türkler sosyal mecralardan tatilde bile kopmuyor. Araştırmaya göre sadece yüzde 22'miz tatilde sosyal medyaya ara veriyor. Bu oran ile araştırmaya göre katılan 20 ülke arasında sosyal medya detoksunu en az tercih eden ikinci ülke konumundayız. Listenin ilk sırasında yüzde 13'le Çinliler yer alırken, Türkiye'nin ardından üçüncü sırada yüzde 26'yla Brezilyalılar yer alıyor. Tatilde sosyal medya detoksu yapmayı en çok tercih edenler ise yüzde 47 ile Avusturyalılar. Onları yüzde 39'la Almanlar ve yüzde 38'er oranla Danimarkalılar, Fransızlar, İtalyanlar takip ediyor.

GENÇLER VE KADINLAR SOSYAL MEDYA DETOKSUNDA ÖNDE
Cinsiyetler açısından incelendiğinde, kadınların tatilde sosyal medyayı daha az kullandığı ortaya çıkıyor. Kadınların yüzde 24'ü seyahat sırasında sosyal kanalları kullanmazken, erkeklerde oran yüzde 21'e düşüyor. Yaş grupları arasındaysa, sosyal medya detoksunu en çok tercih edenler yüzde 28'le 18-22 yaşları arasındakiler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar