Mevsim geçişinde ham bal tüketimi mideyi rahatlatıyor

Önizle
Reklam
Mide hastalıkları ülkemizde ciddi bir sağlık problemi olarak birçok kişiyi etkiliyor. Özellikle mevsim geçişleri, mide rahatsızlıklarının artmasında önemli bir etken. 

Sonbahar aylarında nem oranında yaşanan değişimler ve güneş ışınlarındaki farklılıklar bu duruma zemin hazırlayabiliyor. Ham balın antibakteriyel, antioksidan, prebiyotik etkilerinin mide sorunlarına karşı kullanıldığı ve özellikle antimikrobiyel etkisinin akut ve kronik mide lezyonlarına karşı mideyi koruduğu belirtiliyor.

Ülkemizde birçok kişi mide rahatsızlığı yaşıyor. Günlük hayatta yaşanan stres, mevsim geçişleri, düzensiz beslenme, tüketilen içecekler ve yenilen yemek gibi çeşitli etmenler mideyi doğrudan etkiliyor. Özellikle nem oranının değişmesiyle, mevsim geçişlerinde mide rahatsızlıklarının görülmesinde artışlar yaşanabiliyor.

Mide rahatsızlıkları olan bireyler için oldukça zor bir dönem olan bu geçiş sürecinde, mide sorunu yaşamayan kişiler de mide ağrısı yaşayabilir. Düzenli olarak bal tüketimi ile ağrı ve yanma şikayetleri önlenirken, mide içi lezyon ve yaralarının iyileştiğinin gözlemlendiği belirtiliyor.

Mide Asidini Nötralize Ediyor

Mide rahatsızlıkları olan kişilerin şikayetlerinin mevsim geçişlerinde arttığını söyleyen Honeyci unvanlı 32 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, "Mide ağrıları mevsim geçişlerinde her yaştan kişiyi etkiliyor. Özellikle mide rahatsızlığı olmayan kişiler de bu dönemde mide ağrısı yaşıyor. Kimi zaman stres kimi zaman düzensiz beslenme mide ağrılarına neden olurken, mevsim geçişleri de önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Sindirim sistemini düzenleme özelliğine sahip olan ham bal mide asidini nötralize ederek, mideyi rahatlatıyor" dedi.

Midede Yara Oluşmasını Önlüyor

Ham bal tüketimiyle ağrıların önüne geçilebileceğini kaydeden Aksoy, "Aynı zamanda balın antibakteriyel, antioksidan, prebiyotik etkilerinin midedeki yara iyileşmesini hızlandırdığı, mide sorunlarına karşı kullanıldığı ve özellikle antimikrobiyel etkisinin akut ve kronik mide lezyonlarını karşı mideyi koruduğu ispatlanmıştır. Bu nedenle sabah ve akşam olmak üzere birer tatlı kaşığı bal tüketmek mideyi rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar