Fotoğraf Makinesi alırken dikkat etmeniz gerekenler

Önizle
Reklam
Fotoğraf makinesi alırken, öncelikle bütçe belirlemeniz gerekmektedir. Teknoloji geliştikçe, yüksek çözünürlükte çekim yapan fotoğraf makineleri piyasaya çıkmış ve fiyatları tavan yapmıştır. En az 1000 TL ayırdım diyorsanız, DSLR makinelere, "Bir fotoğraf makinesine o kadar veremem" diyorsanız kompakt makinelere bakmalısınız.

Peki, Kompakt Fotoğraf Makinesi ve DSLR Fotoğraf Makinesi arasındaki fark nedir? DSLR, Digital Single Reflex Camera'nın kısaltmasıdır. Bunu Türkçe'ye çevirirsek, objektifi değiştirilebilen kamera diyebiliriz. Kompakt makineler ise objektifi sabit olan makinelere verilen isimdir. Fotoğrafçılık bilginiz varsa veya kendinizi bu yönde geliştirmek istiyorsanız, DSLR makineler tercih sebebiniz olabilir. Arkadaşlarınızla gezerken ya da akrabalarınızla çıkacağınız seyahatte ise kompakt makine işinizi görecektir.

Fotoğraf makinesi piyasasını bir dövüş ringi olarak görürsek Nikon ve Canon sürekli değişen şampiyonlardır. Nikon'u mu tercih etmelisiniz, Canon'u mu? İkisi de aynı seviyede makineler üretse de ikon insan fotoğraf çekimlerinde, Canon da doğa fotoğrafları çekiminde profesyoneller tarafından tercih edilmektedir. Ancak Canon ile insan fotoğrafları, Nikon ile doğa fotoğrafları çekilmez diyemeyiz. Fotoğraf makinesinin kullanımı kişiden kişiye değişebiliyor ve asıl olay fotoğrafı çekecek kişide bitiyor.

Fotoğraf makinenizi aldınız, hangi objektifi tercih etmelisiniz? DSLR makineler satışa sunulurken objektifi ile birlikte satılmaktadır. 18-55mm aralığındaki kit lensler sizin için yeterli olacaktır.

Fotoğraf makinesi alırken dikkat edilmesi gereken başka bir konu da netlik motorudur. Netlik motoru, fotoğraf çekerken nesneyi netlemeye yarar. Makinenin gövdesinde veya objektifinde bulunan netlik motoru, objektifte olduğunda makinenin fiyatını arttırmaktadır. Bu sebeple fiyattan tasarruf etmek istiyorsanız gövdede bulunan netlik motoruna sahip fotoğraf makinelerini tercih edebilir, objektif değiştirmek istediğinizde objektifinizi daha ucuz değiştirebilirsiniz.

Telefon alanların ilk işi, telefonlarına kırılmaz cam taktırmak olur. O kadar para harcayarak alacağınız fotoğraf makinesinin en ufak bir darbede çatlamasını istemezsiniz diye düşünüyorum. Bu sebeple UV Filtre, makine ile birlikte almanız gereken aksesuarlardan biri olacaktır. UV Filtre, esasında objektifi güneş ışınlarından korumaya yarar ve her türlü darbede ilk hasarı bu filtre alır. Objektifiniz zarar göreceğine, küçük darbelerde Ultra Viole Filtre sizin için zarar görsün ve 500-600 lira yerine 20-30 lira ödeyin.

Ultra Viole dışında fotoğraf makineleri için ekran koruyucu da önem taşımaktadır. Objektif dışında LCD ekranın zarar görmemesi amacıyla cam karışımı plastik maddelerden yapılan ekran koruyucularını mutlaka kullanmalısınız.

Fotoğraf makinenizi ve tüm bu aksesuarları aldıktan sonra bir de makine çantası almalısınız. Makineyi satın alırken büyük ihtimalle satış görevlileri bunu size önerecektir. Ancak onlar önermese bile siz fotoğraf makinesi çantası almayı unutmayın. Bunun markası veya kalitesi önemli değil. Sonuçta yüzeyinde bir katman bulunuyorsa yere düşüşlerde makineyi koruyabilecektir. Şimdiden en güzel fotoğrafları çekeceğinize inanarak, sizlere başarılar diliyoruz!

Bu yazı https://www.cincin.com.tr tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar