Egzersiz yerine ritmik masaj daha güvenli

Önizle
Reklam
Ülkemizde insanların çoğunluğunun düzenli egzersiz yapma alışkanlığının olmadığından yakınan Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, birçok kimsenin damar sertliğine bağlı koroner kalp hastalığı ortaya çıktıktan sonra egzersiz yapmaya başladığını söyledi. 

İçinde bulunduğumuz kış aylarında, özellikle çok soğuk havaların, damarlarda kasılmalara yol açarak, kan basıncını yükselttiğini ve kalp krizini tetiklediğini belirten Prof. Avcı, soğuk kış aylarında kalp ve damarlara yararlı olmaya çalışırken, zarar verilebileceğine dikkat çekti.

Düzenli olarak yapılan egzersizlerin, damar sertliğini ve yol açtığı hastalıkları önlediğini belirten Prof. Dr. Avcı şöyle konuştu: "Egzersizin etkisi, vücutta kan dolaşımını canlandırıyor, damarları genişletiyor, kasları güçlendiriyor, yağların yakılmasını arttırıyor, zararlı kolesterolu düşürüp yararlı kolesterolü yükseltiyor, kan basıncı ve kan şekerinin kontrol altına alınmasını kolaylaştırıyor.

Egzersiz, beyinde salgılanmasını arttırdığı mutluluk hormonu ile insanların kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Genç yaşlarda başlayarak, haftada 3-4 gün, 30 - 45 dakika, tempolu yürüme, yüzme, dans etme gibi aerobik tipte egzersizlerle bu yararlar elde edilebiliyor. Birçok kimse damar sertliğine bağlı koroner kalp hastalığı ortaya çıktıktan sonra egzersiz yapmaya başlıyor ve içinde bulunduğumuz kış aylarında, özellikle çok soğuk havalarda, damarlarda kasılmalara yol açarak, kan basıncını yükseltebiliyor ve kalp krizini tetikleyebiliyor" dedi. Soğuk kış aylarında kalp ve damarlara yararlı olmaya çalışırken, zarar verilebileceğine dikkat çekti.

Kış aylarında egzersiz yerine "Ritmik Masaj" ile kalp ve damarlar korunabiliyor
Kış aylarında kalp hastalarının kalp ve damarlarını korumak için en güvenilir yöntemin "Ritmik Masaj" olduğunu belirten Prof. Avcı, "Tıpta EECP diye bilinen bu yöntem, sırt üstü yatırılan hastanın belden aşağısına sarılan sargıların her kalp atımında basınçlı hava ile şişirilip boşaltılması şeklinde uygulanmaktadır.

Genellikle günde bir saat uygulanan Ritmik Masaj ile, aerobik egzersizde olduğu gibi, vücutta kan dolaşımı canlanmakta, kalp dahil tüm vücutta damarlar genişlemekte, zararlı kolesterol düşüp yararlı kolesterolü yükselmekte, kan basıncı ve kan şekerinin kontrol altına alınması kolaylaşmakta, damarlar damar sertliğine karşı korunmaktadır. Dolayısı ile kış aylarında egzersiz yerine "Ritmik Masaj" ile kalp ve damarların korunması risksiz ve güvenlidir" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar