Estetik cerrahtan duyulmamış tavsiyeler

Önizle
Reklam
Estetik cerrahi gelişen teknoloji, çıkan yeni teknikler ve buna bağlı artan talepler sebebiyle en parlak dönemini yaşıyor. 

Özellikle ameliyatsız estetik uygulamalar, cerrahiye nazaran daha fazla ilgi çekiyor ve insanlar memnun olmadıkları dış görünüşlerine pratik uygulamalarla çözüm bulabiliyorlar. Fakat estetik yaptırmadan mutlaka bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Estetik International Sağlık Grubu kurucu başkanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, işlem yaptırmadan evvel dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Bu 4 konu çok önemli

Estetik International kliniklerine gelerek ön görüşme yapan hastalarına özellikle 4 farklı konu üzerinde yoğunlaşmalarını isteyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, "Estetik yaptırmak bir karar verme sürecidir. Hastalar çoğunlukla sıkı bir araştırma yaptıktan sonra bize gelirler. Hastalarımızın çoğunluğu eğitim seviyesi yüksek insanlar. Hayata çok bağlılar ve çok daha fazla yaşam konforu ve buna bağlı olarak beden güzelliği istiyorlar. Estetik yaptırmaya karar veren hasta zaten bunu ortalama 1 seneyi aşkın zamandır düşünüyordur fakat atladıkları bazı noktalar oluyor. Çevre etkisi, bütçe planlama, psikolojik olarak yeterlilik ve zamanlama, her şeyden önce gelir" dedi.

Çevreniz ve psikolojiniz buna hazır mı?

Op. Dr. Bülent Cihantimur
Saydığı bu dört unsuru ayrıntılı bir şekilde açıklayan Op.Dr. Bülent Cihantimur, operasyon sonrası sıkıntı yaşamamak için bu konuların dikkate alınması gerektiğini vurguluyor. " Estetik yaptırmadan önce mutlaka çevre faktörünü düşünmelisiniz. Eşiniz onay veriyor mu, çocuklarınız sizdeki değişime nasıl bir tepki verecek ya da bulunduğunuz çevre sizi nasıl karşılayacak. Bir başka nokta ise, hastanın psikolojisi, uzun yıllardır bu operasyonun hayalini kurmuş olabilir fakat bazı hastalar çevrenin etkisi sebebiyle estetiğe sıcak bakıyor, aslında kendisinin istemesi ve gerçekten bir ihtiyaç olduğunu hissetmesi gerekir. Yoksa operasyon sonrası ciddi bunalımlara girebilir."

Finans ve zaman planlaması yaptınız mı?

Bugün aynısı gibi gözüken pek çok estetik ya da ameliyatsız uygulamaların, farklı fiyat aralığında yapılıyor olmasını, kaliteye bağlayan Op. Dr. Bülent Cihantimur, el işçiliğinin, sanatsal bakış açısının ve anatomi bilgisinin estetik cerrahi fiyatlarını artırdığını söylüyor ve ekliyor " Donanımlı bir estetik cerraha güvenmek ve bu doğrultuda maddi açıdan yeterliliğinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Altından kalamayacağınız tutarlar, sizi operasyon sonrası sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden mutlaka finansal açıdan yeterli seviyeye gelince operasyon planınızı yapmalısınız. Diğer çok önemli bir konu da, zaman planlamasıdır. Eğer cerrahi bir işlem yapılacaksa, doktorunuzun öngörüsüyle, ne kadar zamanda iyileşip, tekrar işinize döneceğinizi planlamanız gerekir. Bakmakla sorumlu olduğunuz çocuklarınız ya da başka kişileri de düşünerek, zaman planlaması yapmalarını öneriyorum."


Yorum Gönder

0 Yorumlar