Burcunu söyle sana uyan estetiğini seç

Önizle
Reklam
Hayatımızın her anına etki ettiğini düşündüğümüz burcumuz güzelliğe de etki ediyor mu sizce? Uzmanlara göre kişilik özelliklerimiz yaptığımız makyajdan seçtiğimiz estetik operasyona göre her şeyimizi etkiliyor. 

Biz de burclarin genel özelliklerini gözönünde bulundurarak, her burca uygun olan operasyonu Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karaca’ya sorduğumuz sorularla bulmaya çalıştık.

Koç burcu
Koç burcu zekidir ve lider özellikleri ön plandadır. Toplum içerisinde her zaman dikkat çekmeyi severler. Beğenilmek onlar için çok önemlidir. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karaca, bu kişilk yapısındaki kimselerin küçük dokunuşlarla sosyal hayatlarından kopmadan iyi gözükmeleri mümkün olabileceğini söylüyor. Hyalüronik asit dolguları ile 5 dakikada daha dolgun dudaklara ve kırışıksız bir yüze kavuşabilirler. Düzenli yapılan botoks uygulamaları ile daha pürüzsüz ve kırışıksız bir cilde ve canlı bakışlara sahip olabilirler. PRP uygulamaları ile daha genç görünebilirler. Öğle tatili estetiği denilen bu uygulamaları yaptırdıktan sonra işe dönmek de mümkündür.

Boğa burcu
Sakin ve huzurlu kişilerdir... Yaratıcı, uyumlu, kaliteli ve güzel olan her şeyden hoşlanır ve bunları elde etmenin yollarını bulmakta pek zorluk çekmezler. Venüs’ten gelen güzellik düşkünlüğünü estetikle tamamlayabilirler. En şık kıyafetlerini giyip lüks yerlere giderek bakışlarıyla dikkat çekmekten hoşlanırlar. Op. Dr. Mustafa Karaca, “Güzelliğine düşkün ve cesur kimselerde seçeneklerimiz oldukça geniş. Estetik cerrahinin ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlerinin tümü bu kişilere açıktır. Bir Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı’na başvurup kendileri için en uygun güzelleşme ve gençleşme yöntemleri hakkında tavsiye alabilirler ve bu tavsiyeler doğrultusunda uygulama yaptırabilirler” diyor.

İkizler
İkizler sosyal kişilik yapısındadırlar. Kendilerini kolayca beğendirmeyi bildikleri gibi onlar da çok kolay ve çabuk beğenirler. Giysilerin altındaki estetik, tahmin edilenden çok daha fazla özgüven kazanılmasını, sosyal ortamlarda daha güçlü olmayı sağlayabilir diyen Op. Dr. Mustafa Karaca, atletik görünümlü bir vücut, ince bir bel ve dolgun göğüslere sahip olan kadınların toplumda daha çok saygı gördüklerine ve işlerinin kolaylaştırıldığına dair sosyolojik çalışmalar mevcut olduğunu belirtiyor. Karaca, “Sadece meme büyütme ve liposuction bile ameliyat olduğunuzu belli etmeden, giysilerinizin üzerinden çok daha iyi görünmenizi sağlayabilir” diyor.

Yengeç
Evcimen bir burç olan yengeç, maddi varlık ve konforla kendini güvende hissedenlerin burcudur. Mustafa Karaca’ya göre bu kişilik yapısındaki kimseler her zaman doğal güzellikten yanadır. Daha natürel estetik uygulamaları tercih ederler. Çok gerekirse sağlık açısından meme küçülttürür nefes almakta zorlanırsa burun ameliyatı olurlar. Bir sağlık sorunu olmadıkça estetik ameliyata sıcak bakmayabilirler.

Aslan
Yaratıcı, başarılı ve gösterişli olmayı severler. Çok aktif olan Aslan burcu, liderliğe gereksinim duyulan bütün işlerde başarılı olur. Aynı zamanda çok yaratıcı olduğundan yetenekli ressamların, yönetmenlerin, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karaca, “Lider karakterli insanların yüzlerinin iyi görünmesi önemlidir. Güçlü kişilik yapılarını bozmadan yüzlerini güzelleştirecek küçük dokunuşlar ya da büyük işlemler yapılabilir. Örneğin yüzlerine çok uygun tasarlanmış bir burun estetiği bu kişilerin karakterlerine güç katabilir. Ayrıca bu kişilik yapısındakı insanların daha iddialı estetik sonuçları da özgüvenle taşıyabileceklerini” belirtiyor.

Başak
Titizlik bu burcun başarısının sırrı ve hayatının zorluğudur. Akılları çok hızlı çalışır, zekaları parlaktır. Buna rağmen arka planda kalmayı, kendilerini göstermeden olayları perde arkasından yönetmeyi severler. Başak insanı her yaptığı işin mükemmel olması için en küçük ayrıntısına kadar iner. Op. Dr. Mustafa Karaca sosyal açıdan güçlü olmak isteyen ama bir o kadar da mükemmeliyetçi insanların estetikte geri dönüşlü ve küçük dokunuşları tercih etmelerinde fayda olduğunu belirtiyor. Karaca, “Bu kişilik yapısındakı kişiler, hyalüronik asit dolguları ile 5 dakikada daha dolgun dudaklara ve kırışıksız bir yüze kavuşabilirler. Düzenli yapılan botoks uygulamaları ile daha pürüzsüz ve kırışıksız bir cilde ve canlı bakışlara sahip olabilirler. PRP uygulamaları ile daha genç görünebilirler” diyor.

Terazi
Bu burçtaki kişiler güzellikleri, zarafetleriyle dikkat çekerler. Hayat doludurlar. Venüs tarafından yönetilen Terazi burcu olan kişiler gerektiğinde neyi ön plana çıkaracaklarını çok iyi bilirler. Onlar için uyum ve güzellik huzurlu olmaları için çok önemlidir. Terazi insanı zor ve geç karar verir. Nazik, çekici ve neşeli bir insan olarak tanınırlar. Karaca, “Bu özellikteki kişiler doğal görünümlü estetik sonuçlar isterler. Burun estetiği yaptıracaksa yapılacak olan burun yüzle mükemmel uyumlu olmalı ve ameliyat olduğu belli olmamalıdır. Tüm vücutlarında değişiklik yapmak yerine vücutlarında orantısız görünümlü olan yerlerin düzelmesini isterler. Örneğin bölgesel uygulanan liposuction ile orantısız yağ toplanmış yerlerini vücutlarıyla dengelemek isterler. Doğal görünümlü ve vücutlarına yakışan boyutta göğüsler için büyütme yada küçültme yaptırabilirler” diyor.

Akrep
Akrep insanı her zaman uç noktalarda yaşar. Kafasına koyduğunu mutlaka başarırlar. Cinsellik bu burcun yaşamının en önemli parçasıdır. Fakat bir o kadar da muhafazakardırlar. Mustafa Karaca, “Muhafazakar yapıda insanlar bir sağlık sorunu olmadıkça dışarıdan görünen bir estetik operasyona sıcak bakmazlar. Örneğin nefes alma sorunu varsa ya da travma nedeniyle şekil bozukluğu olduysa burun estetiği yaptırırlar. Sonuç doğal gözüksün isterler. Bununla birlikte sadece özel durumlarda gözükebilecek kısımlar için genellikle sınırlar daha geniştir. Daha çekici göğüsler ve kıvrımlı bir vücut için estetik ameliyat yaptırmaları hiç de nadir değildir” diyor.

Yay
Esprili ve topluluk içinde dikkat çeken burçtur. Görünüşlerine dikkat ederler çünkü bir ortama girdiklerinde ilginin üzerlerinde olması hoşlarına gider. Eğer dikkat çekmezlerse bunalıma bile girebilirler. Bu nedenle giyimden görünüme kadar her ayrıntıları onlar için önemlidir. “Bu kişilik yapısındaki kimseler estetiğe meraklıdır ama çok temkinlidirler. Küçük dokunuşlarla başlayıp güven duyduklarında radikal ameliyatlara karar verebilirler” diyen Op. Dr. Mustafa Karaca, verdikleri kararları kimsenin sorgulamasına izin vermemeleri onların ameliyat sonrası süreci daha rahat atlatmalarını ve daha mutlu olmalarını sağladığını da belirtiyor.

Oğlak
Oğlak burcu idealist bir burçtur. Fiziksel görünüm olarak yaşlansalar dahi genç görünen kişilerdir. Utangaç ve içe kapanıktırlar. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karaca, “Bu yapıdaki insanlar doğallıktan yanadır. Botoks dolgu gibi küçük işlemleri yaptırıp kimseyle paylaşmayabilir. Ameliyat olduklarında da yanlarında en çok güvendikleri bir ya da iki kişi olur, tamamen iyileşmeden insan içine çıkmazlar” diyor.

Kova
Zekilik en önemli özellikleridir. Güzelliğe önem verirler ve genelde güzel kadınların burcu olarak da bilinir. Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilirler. Güzel olmayı severler. Mustafa Karaca’ya göre bu özellikteki insanlarda estetik girişimlere karşı önyargılar olabilir. Halbuki kendi gereksinimlerine uygun, doğal gözükecek dokunuşlarla güzelliklerine katkıda bulunabilirler.

Balık
Balık burcu kalbiyle mantığı arasında git gel yaşayan, hayallerini çoğu zaman hayata uyarlayamayan, enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakan çocuk ruhlu kişilerdir. Hayatlarında değişiklik yapmaktan çok hoşlanmazlar bu yüzden estetiğe çok meraklı olmayabilirler. Op. Dr. Mustafa Karaca, “Böyle duygusal yapıda insanlar genellikle hekimlerine çok büyük güven duymadan estetik girişimler yaptırmazlar ama hayatlarındaki ani duygusal çalkantılar sırasında radikal estetik ameliyatlara karar verebilirler. Sonuçtan memnun kaldıklarında çok sevgi dolu bir hasta-hekim ilişkisi kurarlar” diyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar