Sivilce izlerinden kurtulmak mümkün

Önizle
Reklam
Yaz mevsiminin tamamladığımız bugünlerde ciltlerde oluşan hasarlara müdahalede gecikmemek gerekiyor. Yazdan kalan kırışıklıklar, lekeler, geçmişten gelen sivilce izleri ve çatlaklardan kurtulmak için fraksiyonel lazer yöntemi, istenilen sonuçlara kısa bir sürede ulaşılmasını sağlıyor.

Acıbadem Ankara Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Öznur, fraksiyonel lazer uygulaması hakkında önemli bilgiler verdi.

Fraksiyonel lazer tedavisi ile cilt yenileniyor
Son yıllarda farklı kullanım alanları ile göze çarpan lazer uygulamaları, dermatoloji alanında da oldukça aktif bir rol alıyor. Bunlar arasında yer alan fraksiyonel lazer uygulamasının, özellikle estetik amaçlı kullanıldığını söyleyen Dr. Bahar Öznur, "Fraksiyonel lazer uygulamasında lazer ışınları hücredeki su tarafından emiliyor ve enerjisini bu dokuya aktararak çevreye yaygın hasar vermeden dokunun buharlaşmasını sağlıyor. Bu şekilde oluşturulan kontrollü doku hasarı ise vücuttaki iyileştirme sistemini uyararak yeni bir cilt üretimini başlatıyor. Bu yöntemle ameliyatsız yüz estetiği, cilt gençleştirme, sivilce izi ve kırışıklık tedavisi uygulamaları yüksek başarı oranlarıyla gerçekleştiriliyor" diyor. Fraksiyonel lazer, tüm yüzün yanı sıra göz, ağız çevresi ve boyun gibi lokal bölgelerde de uygulanabiliyor.

Sivilce izlerinden kurtulmak mümkün
İyileşme süresi oldukça kısa süren fraksiyonel lazer uygulaması sonrasında işlem yapılan bölgenin derinliğine bağlı olarak 5-6 saat ile 1 gün arasında değişen sürelerde bir kızarıklık söz konusu oluyor. Bu kızarıklık yine derinliğe bağlı olarak 2-3 gün süresince ciltte kuruluk, kahverengi kabuklanma görünümü oluşturabiliyor. Ancak ciltte görülen bu reaksiyonlar genellikle 3-4 günde tamamen normale dönüyor. Fraksiyonel lazer uygulaması ile yüzeysel ve derin sivilce izlerinde iyileşme sağlamanın mümkün olduğunu belirten Dr. Bahar Öznur, kişinin cilt tipi, rengi ve izlerin derinliğine göre 1-6 seans arası uygulamanın yeterli olduğunu ifade ediyor.

Çatlakları da tedavi ediyor
Pek çok kadın, özellikle bacak ve kalça bölgesinde oluşan çatlaklardan şikayet ediyor. Fraksiyonel lazer tedavisinin kolajen sentezini arttırarak çatlak tedavisinde etkin sonuçlar yarattığını söyleyen Dr. Bahar Öznur, olumlu sonuçlar elde edilen diğer uygulama alanlarını da şu sözlerle açıklıyor: "Siğil, ben, et beni, fibroma, ksantelazma gibi iyi huylu cilt tümörlerinin alımı fraksiyonel lazer ile yapılabiliyor. Lokal anestezi ile ağrısız yapılabilen işlemin ardından kişiler normal hayatına geri dönüyor. Bunların yanı sıra hipertrofik skar gibi istenmeyen yara, yanık ve dikiş izlerinin silinmesi veya iyileştirilmesinde yine fraksiyonel lazer ile oldukça başarılı sonuçlar alınıyor." Cilt gençleştirme, sivilce izlerinin giderilmesi, kırışıklık tedavisi, leke tedavisi sonrasında kişilerin cildi mutlaka önerilen nemlendiriciler ile sık sık nemlendirilmesi, güneşten çok iyi koruması gerekiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar